Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Територіальний сервісний центр 5146 інформує: Сервісні центри МВС продовжують пілотний проєкт із забезпечення складання прозорих іспитів

Дата: 23.06.2023 10:57
Кількість переглядів: 82

Із 1 червня стартував пілотний проєкт із забезпечення теоретичних і практичних іспитів у сервісних центрах МВС. Він охоплює 4 області: Київську, Львівську, Вінницьку та Одеську. Інші ж регіони поки продовжують приймати іспити з теоретичної та практичної частини як і раніше.

Як нововведення впливають на перебіг пілотного проєкту та як відображаються на результатах іспитів розказали в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині Новини» телеканалу «Рада» начальниця управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерина Самітовська та начальник Регіонального сервісного центру МВС у Київській області Сергій Петров.

За перші 2 тижні роботи пілотного проєкту сервісні центри МВС, в яких працює експеримент стикнулися з тим, що зменшилася кількість відвідувань кандидатів у водії, ніж до його впровадження. Це свідчить про результат успішності складання іспитів з першого разу.

В той же час, пропускна можливість здачі теоретичних та практичних іспитів збільшилася в 2-3 рази. Відбулося це за рахунок збільшення екзаменаційних класів, бо тепер вони стали великими прозорими хабами. Також на кожній локації було збільшено кількість транспортних засобів.

У цих 4 областях України запроваджено е-запис онлайн для складання практичних іспитів. Попередній запис можна здійснити через функціонал Е-ЗАПИС на сайті Головного сервісного центру МВС або ж отримати його в терміналі в приміщенні нашого закладу. Тим самим це зменшує кількість візитів до сервісних центрів МВС з 2 до 1, що значно скорочує час на дорогу. В інших регіонах можливість взяти талон попереднього запису онлайн поки недоступна. Там майбутні водії мають отримати талон виключно в приміщенні сервісного центру МВС.

«Кількість бажаючих записатися на складання практичного іспиту онлайн збільшилася в 2 рази порівняно з тим, щоб прийти до наших закладів та взяти талончик в терміналі на місці», — наголосив начальник Регіонального сервісного центру МВС у Київській області Сергій Петров.

У класах були встановлені додаткові камери відеофіксації для того, щоб уникнути «сліпих зон». А також здійснюється запис звуку, щоб не було можливості підказувати відповіді кандидатам у водії.

За результатами експерименту буде враховано всі проблемні моменти проєкту та відбудеться масштабування по всій Україні. Планується встановлення додаткових камер в автомобілях для складання практичного іспиту.

«Завдяки більшій кількості камер стане можливим показати рух попереду і позаду транспортного засобу. А також будуть фіксуватися руки та ноги як кандидата у водії, так і екзаменатора. За рахунок цих камер буде забезпечено відеоспостереження з кутом огляду в 360°», — розповіла начальниця управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерина Самітовська.

Ці нововведення допоможуть уникнути корупційної складової та дозволять кандидатам у водії мати більше інструментів для оскарження результатів іспитів.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь