Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Протягом травня – червня 2023 року триває робота депутатів щодо перейменування вулиць та провулків Маяківської громади !

Дата: 12.06.2023 16:34
Кількість переглядів: 177

Згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та відповідно до рекомендацій мовного законодавства і українського правопису на території громади створено робочу групу та затверджено положення про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків та скверів на території Маяківської сільської територіальної громади.

В ході засідання робочої групи було визначено перелік назв вулиць та провулків, які потрібно перейменувати та варіанти нових назв.

Загалом, у Маяківській територіальній громаді підлягають перейменуванню 20 вулиць та провулків, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з росією, а також 15 вулиць та провулків, які потрібно змінити відповідно до українського правопису.

Комісія розглянула понад 50 пропозицій щодо нових назв, на підставі яких і сформувала список запропонованих нових назв топонімів.

Депутатами громади протягом травня – червня 2023 року проводиться робота щодо збору підписів з варіантами нових назв об’єктів топоніміки, а також з можливістю запропонувати власний варіант.

Встановлення підсумків проведеної роботи передбачає створення списків нових назв топонімів громади за результатами  протоколів мешканців вулиць, що підпадають під перейменування.

 

Консультації можна отримати за тел. (096) 93 71 558 (відділ організаційної, кадрової, інформаційної діяльності, документообігу та архіву апарату Маяківської сільської ради).

Результати проведеної роботи будуть затвердженні рішенням виконавчого комітету та сесією Маяківської сільської ради, а також оприлюдненні на офіційному сайті громади.

 

ДОВІДКОВО: назви вулиць та провулків, які пропонується перейменувати.

с. МАЯКИ

Відповідно до правопису. Вулиці: ЧЕрноморська – ЧОрноморська; ШевченкО – ШевченкА; вул./провул.: Івана ФранкО – Івана ФранкА; Річна – Річкова, Берегова; Огородня – Городня, Щаслива, Святкова.

СГТ «Меліоратор» та СГТ «Гудок»: Перлина – Перлинна; Уютна – Затишна; Тениста –Тіниста.

Згідно Закону України про декомунізацію. Вулиці: Гагаріна – Космонавтів, Козацька, Зоряна; Біляїва – Калинова, Добросусідська, Лікарська; Некрасова – Далекі луки, Теплична; Гастелло – Івана Богуна; Горького – Троїцька; Мічуріна – Селекційна, Медова;  Богачова – Миколаївська, Князівська, Портофранківська; Пушкіна – Одеська. Вул./провул.: Осетяна – Олімпійська/ий, Світанкова/ий, Софіївська/ий.

 

с. НАДЛИМАНСЬКЕ

Відповідно до правопису. Вулиця – ШевченкО – ШевченкА

 

с. УДОБНЕ

Відповідно до правопису. Вулиця – ШевченкО – ШевченкА

Згідно Закону України про декомунізацію. Вулиці: Горького – Одеська; Мічуріна – Фонтанська; Пушкіна – Молодіжна; Калініна – Калинова.

 

с. ЙОСИПІВКА та с. ЛІБЕНТАЛЬ

Відповідно до правопису. Вулиці: ШевченкО – ШевченкА; НагОрна – НагІрна.

Згідно Закону України про декомунізацію. Вулиці: Гайдара – Євгена Непомнящого; Першотравнева – Травнева; Колгоспна – Рідна; 8-го Березня – Березнева; Гагаріна – Покровська; Висоцького – Висока.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь