A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Повідомлення про намір “ФОП Устіч Микола Олександрович” здійснити зміну тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів сіл Йосипівка та Лібенталь Маяківської СТГ

Дата: 14.02.2023 17:31
Кількість переглядів: 186

Згідно рішення Виконавчого комітету Маяківської сільської ради “Про визначення переможця конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів в селах Йосипівка та Лібенталь Одеського району Одеської області” №32/8-2022 від 24  листопада 2022 року та на виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» ФОП Устіч М.О. інформує про намір здійснити зміну тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів в наступних розмірах:

- для населення — 32,00 грн. з однієї особи в місяць;

- для бюджетних установ — 422,00 грн. за 1 куб.м ;

- для інших споживачів — 518,00 грн. за 1 куб.м.

       Розрахунок здійснено відповідно до вимог Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами » від 26 липня 2006 р. № 1010

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

щодо необхідності встановлення нових тарифів

на послуги з вивезення твердих побутових відходів

“ФОП УСТІЧ МИКОЛА ОЛЕКСАНДРОВИЧ”

 

  1. Законодавче та нормативнезабезпечення.

 

В  зв’язку з змінами ціни на паливно-мастильні, ремонтні матеріали, підвищенням мінімальної тарифної ставки в розмірі прожиткового мінімуму , податкових платежів та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1010 від 26.07.2006 року «Про затвердження  Порядку  формування  тарифів на послуги з вивезення  побутових відходів» (далі- Постанова), змін до Закону України від 09.11.2017року № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» (далі – Закон) ФОП Устіч М.О. проведені відповідні розрахунки тарифів  на надання послуг з поводження з побутовими відходами для приведення їх до  економічно обґрунтованого рівня.

  1. Загальніпитання.

У відповідності до Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», Постанови КМУ від 01.06.2011р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами » від 26 липня 2006 р. № 1010  ФОП Устіч М.О. розраховано планові тарифи  на послуги з вивезення твердих побутових відходів.

Структура розрахованих тарифів - складові витрат, пов'язанихізпровадженнямупланованомуперіодіпевноговидуліцензованоїдіяльності, які групуються за статтями, визначеними уповноваженими органами відповідно до стандартів бухгалтерського обліку, що затверджені Мінфіном, та складові планованого прибутку, на основі яких розраховуються та встановлюються тарифи, та витрати на відшкодуваннявтрат.

Формування базових тарифів здійснено підприємством відповідно до річних планівліцензованоїдіяльностізцентралізованоговодопостачання,які визначені відповідно до вимог поточних індивідуальних технологічних нормативів зурахуваннямфактичнихзаостаннірокитапрогнозованих обсягів реалізації послуг з вивезення твердих побутових відходів, укладених зі споживачами договорів .

При формуванні тарифів враховано планові витрати, визначені на підставі  урахування основних особливостей технологічних процесів конкретного виробництва,  ставок податків і зборів (обов’язкових платежів) та цін на матеріальні ресурси та послуги у плановомуперіоді.

Вумовахзростанняосновнихскладовихтарифів,зокрема,мінімальноїзаробітної плати, та інших матеріальних ресурсів виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам з надання послуг з з вивезення твердих побутових відходів.

Отже, коригування тарифів на централізоване водопостачання, є необхідним заходом для належного функціонування підприємства, зокрема, для здійснення розрахунків за утилізацію відходів, оплати заробітної плати, податківта забезпечення споживачів якісними послугами з вивезення твердих побутових відходів.

 

3. Характеристика планових витрат на надання послуг з вивезення твердих побутових відходів.

 

                       Розрахунки та калькуляція витрат — додаються.

 

ФОП Устіч М.О. сформовано проект коригування тарифу, який враховує:

  • зростання    витрат    на    паливо — мастильні матеріали,  ріст тарифів на утилізацію відходів;
  • зростання витрат на оплату праці та відрахування на соціальні заходи робітникампідприємства;

Крім того зросли інші витрати, зокрема на матеріальні ресурси .

Впорядкування тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів, щоб привести їх до економічно обґрунтованого рівня, що забезпечить:

  • утримання якості надання послуг на якісному рівні;
  • дотримування та виконання норм трудового та екологічного законодавства;
  • беззбитковудіяльність, відповідно до вимог Господарського кодексу України .

Відповідно до розрахунків планової повної собівартості з централізованого водопостачання,  планові тарифи з надання даних послугстановитимуть:

- для населення — 32,00 грн. з однієї особи в місяць;

- для бюджетних установ — 422,00 грн. за 1 куб.м ;

- для інших споживачів — 518,00 грн. за 1 куб.м.

 

4.Обгрунтування необхідності встановлення тарифу на  послуги з вивезення твердих побутових відходів в селах Йосипівка та Лібенталь.

 

Причиною перегляду тарифів на вивезення та розміщення побутових відходів стали зміни в законодавстві України, щодо порядку формування та затвердження тарифів на комунальні послуги, зміни складових та вартості складових погоджених тарифів.

Обрахунок тарифу на послуги  з вивезення та  зберігання   побутових відходів здійснено відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів затвердженого постановою кабінету міністрів України від 26.07.2006 року №1010 (зі змінами), Наказу Мінрегіонбуду від 12.09.2018 року №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення».

Зауваження і пропозиції приймаються протягом 7 календарних днів з дня публікації цього повідомлення за адресою:

– ФОП Устіч М.О., вул. Транспортна, 1, смт. Великодолинське, Одеський район, Одеська область, електронна пошта: 25042815@i.ua

– Маяківська сільська рада, вул. Софіївська, 79, с. Йосипівка, Одеський район, Одеська область, електронна пошта: , електронна пошта:silrada777@i.ua

 

            Фізична особа-підприємець                                                                                                    Микола УСТІЧ

Планова калькуляція витрат надання послуг з поводження з побутовими відходами 

Розрахунок витрат

Планова калькуляція

Плановий середній пробіг

Аналіз витрат


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь