A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Голова Маяківської СТГ Віктор ДЯЧЕНКО прийняв участь у черговому засіданні селекторної наради облдержадміністрації, що проводилась у режимі відеопідключення за участю членів Комітету Верховної Ради України

Дата: 05.09.2022 14:35
Кількість переглядів: 685

У черговому засіданні селекторної наради облдержадміністрації, що проводилась у режимі відеопідключення за участю членів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування обговорили процеси відновлення громад в умовах воєнного стану; спроможність територіальних громад і районів під час криз; оновлення Державної стратегії регіонального розвитку та пріоритети політики відновлення на найближчі 5-7 років; Державний бюджет 2023 року і підтримка громад.

У засіданні участь взяв сільський голова Віктор ДЯЧЕНКО та перший заступник сільського голови Василь УСЕНКО.

«В умовах воєнного стану особливого значення набуває питання налагодження взаємодії місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Сподіваюся, що за результатами нашої спільної роботи народні депутати України отримають необхідні пропозиції щодо внесення відповідних змін до законів України, які регламентують роботу місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування» - наголосив відкриваючи нараду Максим Марченко.

Основою для нормального функціонування громад є фінансова спроможність – стійка матеріальна основа, яка включає в себе ПДФО, земельний та єдиний податки, заробітну плату. А при формуванні нового адміністративно-територіального устрою та на момент затвердження перспективного плану, в області не було жодної громади з низьким рівнем спроможності. Про це наголосив заступник Начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов.

Щодо оновлення Державної стратегії регіонального розвитку та пріоритети, то на думку в.о. директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Володимира Фролова досвід останніх років показав, що розробка стратегій є складним завданням для громад. І на допомогу, в цьому питанні, мають приходити агенції регіонального розвитку.

Джерело: Одеська ОВА

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь