Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

У 2022 РОЦІ В РАМКАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» ПОЧНЕТЬСЯ МОДЕРНІЗАЦІЯ МІЖНАРОДНИХ ПУНКТІВ ПРОПУСКУ – ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Дата: 28.12.2021 13:25
Кількість переглядів: 371

Протягом двох років «Великого будівництва» в Україні оновили понад 40% основної мережі доріг. Наступного року роботи продовжаться, а крім того стартують нові масштабні проєкти.

Про це на форумі «Велике будівництво: Дороги та мости» заявив президент Володимир Зеленський.

«Побудувати мости і шляхи – це була задача, яку розпочала майже 2 роки тому наша команда за програмою «Велике будівництво». Ми зустріли скепсис. Нам казали, що не вистачить нічого: ні людей, ні грошей, ні матеріалів. Але ми мали велике бажання і хотіли показати нашу державу іншою, іншою для всіх», – сказав президент.

Він зазначив, що за 2020 рік було оновлено 6,5 тисяч км доріг, у 2021 році зробили ще понад 7 тисяч км, а також понад 500 мостів і мостових переходів.

«Ми перестали мислити категоріями одного бюджетного року. Ми змінили підхід до державних інвестицій, закупівель та ціноутворення. Об’єднали різні команди і органи навколо довгострокових цілей. Змогли залучити державні й міжнародні кошти, підвищити якість і навіть знизити вартість 1 км доріг», – розповів Володимир Зеленський.

З нового року в рамках «Великого будівництва» почнеться два нових великих проєкти – будівництво Київської обхідної дороги та модернізація міжнародних пунктів пропуску.

«Ми створимо комфортну інфраструктуру як для людей, так і для бізнесу і гостей України. Збільшимо пропускну спроможність за рахунок електронної черги», – анонсував глава держави.

Володимир Зеленський також подякував усім громадянам України, які сумлінно сплачують податки.

«У час світової кризи розбудова інфраструктури є однією з найкращих інвестицій. І це спільна інвестиція всіх громадян, бо дороги, школи, садочки, спортивні комплекси та інші об’єкти «Великого будівництва» оновлюються за кошти платників податків», – додав він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський оголосив про створення національної авіакомпанії України та масштабний план розбудови авіасполучень за програмою «Велике будівництво».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь