Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ ДЛЯ ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ: ОСОБЛИВОСТІ ПОНЯТТЯ

Дата: 13.12.2021 16:35
Кількість переглядів: 335

Відповідно до норм «Довідника безбар’єрності» (доступний за посиланням https://bf.in.ua/rizni-sotsialni.../liudy-starshoho-viku/), спілкуючись з людьми літнього віку, коректно вживати вираз «Людина старшого віку» замість слова «Пенсіонер».

Людей старшого віку часто спіткають перешкоди в соціальному житті, про які молодь інколи навіть не замислюється і не здогадується.

Такі обмеження можуть стосуватись: мобільності, зокрема у зв’язку з погіршенням стану здоров’я; відмови при прийомі на роботу із-за віку; цифрового розриву з молодшим поколінням; практично відсутня можливість вчитися. Усе це може призвести до зниження цінності людини старшого віку в суспільстві.

Завдяки першій леді Олені Зеленській та презентованому «Довіднику безбар’єрності», про це поняття заговорили на державному рівні.

Важливий крок на цьому шляху – затвердження Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, яка пропонує комплексний підхід до розбудови принципів безбар’єрності для всіх суспільних груп та літніх людей зокрема. Вона передбачає забезпечення рівних прав та можливостей для всіх людей у самореалізації, зайнятості, пересуванні, сервісах, продовженні освіти, спілкуванні, дозвіллі та розвитку.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь