A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

25 листопада – Міжнародний день боротьби із насильством щодо жінок

Дата: 25.11.2021 15:43
Кількість переглядів: 356

Протягом 16 днів профілактичні заходи з попередження насильства над дітьми в усіх його проявах, над жінками, над людством в цілому будуть проведені в населених пунктах територіальної  громади комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Маяківської сільської ради», закладами загальної середньої освіти, сільськими бібліотеками.

Метою проведення заходів є привернення уваги громадскості  до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, адже найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

Питання про попередження насильства в сім’ї та надання допомоги постраждалим від насильства, в першу чергу жінкам і дітям, є одним з основних пріоритетів діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості. Важливим напрямом державної політики в цьому питанні є просвіта широкої громадськості та формування у громадян стійкого неприйняття насильства в будь-якій формі.

Проведені заходи стануть приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприятимуть вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги  до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків.

В будь якому суспільстві жінка і надалі залишається в дискримінаційному положенні стосовно чоловіків. Найчастіше насилля зазнає жінка в сім’ї.

В сім’ї жінки часто страждають від фізичного або сексуального насилля. Особи, які зазнали насильства, частіше мають порушення психічного здоров’я (депресивні стани, схильність до суїциду), проблеми пов’язані з сексуальним та репродуктивним здоров’ям, схильність до алкоголізму та наркоманії.

Природа насильства циклічна, і жінкам не слід cподіватись, що чоловік зміниться.  Дати кривднику надію ще на один шанс, це перш за все наразити себе та дітей знову на небезпеку. Кривдника не слід жаліти або виправдовувати, бо з любої ситуації є вихід без застосування насильства.

За даними НАН України, 68% українок страждають від насильства в сім’ї, 20% з них зазнають тиранію постійно, і лише 2% жертв звертаються до суду. Багато з тих, хто страждає від насильства, не заявляють про пережите приниження через страх помсти, брак коштів для самостійного існування, емоційну залежність, турботу про дітей, побоювання, що до їхніх слів поставляться скептично або з недовірою.

Наслідки насильства в сім’ї – це стреси і велика кількість психологічних проблем, в тому числі психічні розлади, психосоматичні захворювання, аж до наркоманії і суїциду, зруйновані сім’ї і покалічені долі. І дуже часто такі злочини залишаються безкарними.

 Якщо Ви або Ваші близькі страждають від домашнього насильства – не потрібно це терпіти й приховувати. Краще раз і назавжди припинити знущання, ніж соромитися зізнатися в цьому прирікаючи себе і своїх дітей на довгі страждання. Сучасне розвинуте суспільство не сприймає насильства, а рішення проблеми заподіянням фізичного болю повинне раз і назавжди зникнути з «списку можливих варіантів».

Отже, не мовчіть, зверніться одразу за кваліфікованою допомогою. Лише разом можливо зупинити насильство, та пройти потрібний курс реабілітації як для жертви, так і для кривдника.

 

Куди звертатися за допомогою, якщо стали жертвою домашнього насильства

  • викличте поліцію за номером 102
  • зателефонуйте на Національну "гарячу лінію" за номером телефону: 0 800 500 335 або з мобільного 116 123
  • якщо ви зазнали фізичного чи сексуального насильства і потребуєте медичної допомоги, одразу звертайтесь до лікарні чи поліклініки. Звідти інформацію передадуть до поліції
  • зверніться до фахівця із соціальної роботи, який надасть психологічні консультації
  • якщо у сім`ї є діти, які стали жертвами насильства або були його свідками, тоді слід звернутися до служби у справах дітей.
  • отримати безкоштовну юридичну допомогу можна в Центрах безоплатної правової допомоги. Юристи можуть допомогти із розлученням та захистом майнових прав.

КУ «Центр надання соціальних послуг Маяківської сільської ради»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь