A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

В Йосипівському ЗЗСО Маяківської сільської ради відбулося відкриття ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 10.11.2021 15:40
Кількість переглядів: 229

У кожного народу є талановиті митці-поети, письменники. Саме вони прославляють свою країну ,звеличують її серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед ним шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

Восьмого листопада 2021 року в Йосипівському закладі загальної середньої освти І-ІІІ ступенів Маяківської сільської ради відбулося відкриття ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

Основними завданнями Конкурсу є:

виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу;

виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу;

виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова.

Захід,який провела вчитель української мови та літератури Прецуленко Л.В., об’єднав тих, хто любить Україну, хто шанує творчість відомого всьому світу геніального митця. Начасі проведення Конкурсу надзвичайно важливе, бо він сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей. Також учням були запропоновані завдання шкільного етапу Конкурсу.

Тарас Шевченко став одним із творців української нації. Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина – це «велика книга мудрості, книга любові до України». Слово Шевченка невмируще й потужне, зрозуміле багатьом народам, а сила заповітів – живильна й невичерпна.Л.В.Прецуленко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь