A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Політики України, США та ЄС зібралися на міжнародному форумі «Одеські дебати»

Дата: 03.11.2021 09:15
Кількість переглядів: 279

IV щорічний міжнародний форум «Одеські дебати» пройшов в готелі «Бристоль».

Політики, дипломати, експерти міжнародних компаній та організацій зібралися в Одесі для обговорення геополітичної, економічної та енергетичної безпеки, а також посилення трансатлантичної співпраці з Україною.

«Україна більше не є країною, якою була сім років тому. Вона впевнено рухається своїм курсом до Європи та її трансатлантичних партнерів. Наші досягнення заслуговують на високу оцінку, і ми просуваємося вперед завдяки загальній підтримці», – підкреслив під час відкриття бізнесмен та голова благодійної організації «Фонд Бумбурасу» Пантелеймон Бумбурас, що є одним з організаторів форуму.

Одеську обласну раду на заході представляв перший заступник голови Олег Радковський. Він підкреслив важливість постійної присутності українського питання на міжнародному порядку для якнайшвидшого припинення окупації територій.

У перший день форуму спікерами дебатів стали екс-­глава МЗС України Павло Клімкін, заступник держсекретаря США у країнах Східної Європи та Кавказу (онлайн) Робін Данніган та голова Представництва ЄС України Матті Маасікас. Вони обговорили питання трансатлантичних перспектив України для зміцнення суверенітету. На другий день роботи IV Міжнародного форуму «Одеські дебати» відбулася панельна дискусія за участю віце­-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, віце­-президента Єврокомісії Маргаритиса Схинаса та в. о. міністра розвитку співробітництва Словенії Станіслава Рашана. Вона була присвячена питанню політики та стратегії по забезпеченню зростання соціально-­економічної стабільності.

Виконавчий директор Центру європейських досліджень імені Вільфріда Мартенса Томі Хухтанен, в свою чергу, поділився досвідом та напрацюваннями, що має робити держава задля успішного реформування.

«На «Одеських дебатах» були підняті вкрай важливі питання міжнародної економічної та фінансової стратегії, стійкості критичної енергетичної інфраструктури України та енергетична безпека як частина геополітики світу», – зазначив перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський.

Джерело: обласна громадсько-політична газета "Одеські вісті"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь