A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

ВАКЦИНАЦІЯ В УКРАЇНІ

Дата: 02.11.2021 11:07
Кількість переглядів: 238

В Україні процес вакцинації проти COVID-19 розпочався 24 лютого 2021 року. Вакцинація від COVID-19 є добровільною та безоплатною.

Станом на 8 вересня 2021 року 5 722 210 людей отримали одну дозу вакцини. Повністю вакциновані двома дозами – 4 512 000. Оновлену цифру перевіряйте на сайті: vaccination.covid19.gov.ua.

Україна вже відкрила останній – 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюють усіх охочих віком від 18 років.  При цьому пріоритет надається вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

Серед пріоритетних груп залишаються також медики, освітяни, соціальні працівники та військові, які контактують з великою кількістю людей. 

Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні. Повний перелік пунктів та центрів  з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua

Працівників сфери охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави,  працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи з понад 50 охочими щепитися вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи.

Люди, які не можуть самостійно пересуватися, можуть викликати мобільну бригаду з вакцинації додому за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 або через свого сімейного лікаря. 

П’ятий етап вакцинації від COVID-19  також передбачає щеплення іноземців, які  мають посвідку на постійне проживання в Україні та, осіб, які отримали статус біженця або статус особи, яка потребує додаткового захисту.

 

Джерело:

https://covid19.redcross.org.ua/vaktsinatsiya/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь