A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

МАЯКИ ВІДЗНАЧИЛИ СВОЄ 600-річчя

Дата: 10.10.2021 22:29
Кількість переглядів: 694

Вміють у маяках плідно працювати, вміють радісно святкувати. Це відзначало маячан завжди. Великі і славні традиції  у цього села, одного з найдревніших в окрузі і набагато старшого за Одесу, що поруч. Історичні традиції  свято бережуть і примножують нові покоління маячан. Однією з таких є свято родини маячан – День села, яке святкується щороку у цю щедру осінню пору. Нинішнє відзначено особливо гучно. Адже у Маяк ювілей – 600-річчя першої письмової згадки про Маяки – поселення-«каравул» у гирлі Дністра. Очевидно, що жили тут ще раніше. 

Цілих два дні село Маяки святкувало свої іменини! Напередодні 8 жовтня відбулися урочисті збори у сільському Будинку культури. Вони почались, як і годиться, Гімном України і привітанням  Маяківського сільського голови Віктора Дяченка.

До найкращих побажань громаді Віктор Юрійович додав і здійснення мрії перетворити рідні Маяки в сучасне місто, в якому б було зручно і затишно жити всім, що у  планах сільської ради. Лише згуртувавшись, наполегливою працею це можна і треба здійснити.

Під оплески маячан презентували книгу "Маяки на Дністрі: археолого-історичні нариси" про славно багатовікову історію Маяк. Автори доктор історичних наук І.В. Сапожніков та голова громадської організації «Береговія» В.В. Левчук, які подякули всім, хто взяв участь у збиранні матеріалів до неї. Знати історію своєї малої батьківщини дуже важливо. Щоб з неї черпати сили і натхнення на побудову гідного сьогодення і кращого майбутнього.

З найкращими побажаннями та подарунком завітав на свято наш сусід Біляївский міський голова Михайло Бухтияров. Та отримав з рук Віктора Юрійовича примірки книги про Маяки. 

Найактивнішим учасникам у громадському житті села, найкращим у своїй справі під оплески зібрання було вручено почесні відзнаки. Почесною грамотою від Одеської обласної ради відзначено Світлану Якубчик – директора комунальної установи «Центр фінансового обслуговування закладів і установ Маяківської сільської ради». Грамоти виконавчого комітету Маяківської сільради отримують Юрій Чумак –машиніст ГНС Дністровського міжрайонного управління водного господарства; Лідія Конкошева - вихователька дитсадка «Оленка»; Галина Пенюшкіна – кухар Маяківського НВК; Іван Москаленко – оглядач гідротехнічнох об'єктів Дністровського міжрайонного управління водного господарства; Любов Подолянчук - молодша медсестра Маяківського центру первинного медико-санітарної допомоги; Микола Роженко – начальник науково-дослідного відділу Нижньодністровського національного природного парку; Світлана Савіцька - бухгалтер ПП «Дністер»; Лариса Федоренко – завгосп дитсадка «Оленка»; Ольга Слівінська – завідуюча Маяківським навчально-виховним  комплексом «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - закладу дошкільної освіти»; Богдан Гапончук – срібний призер чемпіонату України з рукопашного бою серед юніорів.
Про кожного з цих маячан можна  розповісти багато гарного з вдячністю і шаною. А скільки ще заслуговують на це! Тож вирішено назвати  кращих жителів села по основних номінаціях.
Привітали найстаршу у селі Феодосію Платонівну Кудлай, якій вже сотий рік минає. Серед старійшин – Пилип Миколайович Слюсаренко, Володимир Сергійович Шумаков, Тамара Михайлівна Дубова, Єфімія Августівна Фертіченко, Наталя Володимирівна Слюсаренко, яким вже за дев'яносто. І поздоровили з 92-м днем народження Анастасію Протасівну Копитко, яка відзначає його в цьому місяці.

Запросили на сцену найміцніші сімейні пари, які в любові та відданості прожили по 50 і більше років. Оплесками, квітами і подарунками привітали Подружжя Бойко, Левченків, Шпічко.
З ними громада поздоровила і наймолодше подружжя села Корецьких, а також новонароджених маячан Олексія Ганцюк та Ганнусю Перехожих.

Порадували великою концертною програмою місцеві учасники художньої самодіяльності. Привітати жителів приїхали кращі колективи з громад-сусідів. 

Прес-служба Маяківської СТГ.

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь