A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

РЕЗУЛЬТАТИ МОНІТОРИНГУ ДІЯЛЬНОСТІ КЕРІВНИКІВ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ПРЕДСТАВЛЕНО НА СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 16.09.2021 19:49
Кількість переглядів: 496

14 вересня 2021 року у режимі відео-зв'язку відбулася селекторна нарада з головами райдержадміністрацій, районних рад та територіальних громад. 

Протягом засідань присутніми розглядались питання моніторингу діяльності сільських, селищних, міських голів територаільних громад області (як єкспереметального проєкту) за ІІ квартал 2021 рок. Доповів з цього питання директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Перш за все, він зазначив, що даний моніторинг – це експериментальний проєкт Одеської облдержадміністрації, методологічною основою якого є Постанова Кабінету Міністрів України № 35 щодо проведення щоквартального моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних державних адміністрацій, і є інструментом вивчення ефективності їх управлінської діяльності.

«Аналіз проведено у розрізі 91-ої територіальної громади області, що згруповані за критерієм чисельності населення (до 5 тисяч, 5 – 10 тисяч, 10 – 15 тисяч, понад 15 тисяч осіб), при цьому в окрему групу виділені міські територіальні громади, де адміністративними центрами є колишні міста обласного значення. Оцінку здійснено на підставі даних структурних підрозділів облдержадміністрації за 22-ма показниками з 36-ти, що вказані у зазначеній Постанові № 35. Новими показниками (відносно рейтингу за І-й квартал поточного року) є рівень заборгованості з виплати заробітної плати та темп приросту кількості штатних працівників», – визначив основні принципи підходу до оцінювання директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА.

Дмитро Радулов закцентував увагу учасників селекторної наради на основних показниках та тенденціях за найбільш значущими напрямками, зокрема у сфері економіки та фінансів, охорони здоров’я (включаючи укладання декларації щодо надання первинної медичної допомоги та рівень охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями) та дошкільної освіти, забезпечення соціальних закладів широкосмуговим інтернетом, функціонування центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

По наповненню дохідної частини місцевих бюджетів, основним джерелом якої (майже 59%) є податок на доходи фізичних осіб, лідерами є Великодальницька, Павлівська, Саф’янівська, Старомаяківська сільські територіальні громади, з відповідними показниками у діапазоні від 44,0 до 52,9%, серед аутсайдерів Чорноморська міська, Ширяївська селищна, Петровірівська та Усатівська сільські територіальні громади, з аналогічними показниками у діапазоні від 8,8 до 3,8%.

Рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників, що за офіційними даними протягом ІІ-го кварталу поточного року становить по регіону 11477,00 грн. Громади з найвищим відповідним показником за І-е півріччя – Визирська сільська 20 590,00 грн. та Южненська міська громади 18 102,00 грн відповідно.

Має місце в області і заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах – 95,7 млн грн. При цьому найвищий рівень боргів зафіксовано у Білгород-Дністровській (понад 22,5 млн грн), Одеській (понад 19,4 млн грн), Чорноморській (10,0 млн грн), Ренійській (майже 10,0 млн грн) та Арцизькій (8,0 млн грн) міських громадах.

Найбільше зростання плати за землю, що формує загальний фонд місцевих бюджетів на 14,5% (наразі за даною позицією вже надійшло 1,4 млрд грн), забезпечено, окрім Одеської міської (59,1 млн грн), у Чорноморській міський, Авангардівській, Таїровській, Затишанській селищних, Великодолинській та Дальницькій сільських територіальних громадах (від 4,5 до 9,2 млн грн).

У 25-ти територіальних громадах не виконано планові показники по сплаті єдиного податку, що формує загальний фонд місцевих бюджетів на 12,9% (наразі за даною позицією вже надійшло 1,2 млрд грн).

Рівень охоплення дошкільною освітою по регіону протягом І-го кварталу поточного року підвищено на 703 додаткові місця (170 – у комунальних закладах, 533 – у 13-ти закладах приватної форми власності).

Рівень охоплення населення обов’язковим профілактичним щепленням в області зріс у 2,6 рази. При цьому найкращі показники зафіксовано у Балтській міській, Тарутинській селищній, Городненській, Новокальчевській, Павлівській сільських територіальних громадах. Через неукомплектованість посад профільних лікарів або небажання вакцинуватися з боку населення найнижчі показники зафіксовано у Кілійській та Чорноморській міських, Сергіївській селищній, Великодальницькій та Стрюківській сільських територіальних громадах.

Рівень охоплення населення соціальними послугами складає в середньому по області 87,3%, проте найнижчі показники (у діапазоні від 22,3 до 33,3%) зафіксовано у Болградській міській, Бородінській селищній, Великоплосківській, Городненській, Розквітівській сільських територіальних громадах, що обумовлено відсутністю відповідних фахівців.

Впродовж ІІ-го кварталу поточного року кількість ЦНАПів в області збільшилась до 60-ти, у зв’язку з їх відкриттям у Бородінській, Затишанській, Раухівській, Слобідській, Суворовській селищних, Василівській, Великодолинській, Дивізійській, Криничненській, Кубейській, Нерубайській, Теплицькій, Тузлівській сільських громадах. Найпроблемніша ситуація – у Ширяївській селищній територіальній громаді, де місцевий ЦНАП відсутній.

Підсумовуючи результати комплексної статистичної характеристики проведеного моніторингу, директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Дмитро Радулов визначив загальний рейтинг у кожній з груп територіальних громад із відповідним зазначенням найкращих та найгірших представників за сукупністю результатів по 22-м показникам.

 

Використовуються матеріали

веб-порталу Одеської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь