Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Проведено семінар по одноразовому (спеціальному) добровільнму декларуванню активів фізичних осіб

Дата: 30.08.2021 11:06
Кількість переглядів: 795

Інформація щодо проведеного семінару по одноразовому (спеціальному) добровільнму декларуванню активів фізичних осіб

 

В Маяківській сільській територіальній громаді проведено зустріч працівників Причорноморського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області з  платниками податків.

У заході взяли участь заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Гой, начальник фінансового управління Маяківської сільської територіальної громади Лариса Сандуляк та  головний державний інспектор Причорноморського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС в Одеській області Ірина Кобзар.

На зустрічі учасники розглянули питання добровільного декларування активів фізичних осіб.

Під час заходу Ірина Кобзар повідомила, що згідно Закону України від 15 червня 2021 року   № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року проводиться кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування, чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків. Але джерело походження активів вказувати не потрібно.

Наразі  розроблені проєкт «Порядку подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації» та форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації, ознайомитися з якими можливо на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України за посиланням: https://mof.gov.ua/uk/legal_acts_drafts_2021-485.

В такій декларації можна вказати валютні цінності (не у готівковій формі), цінні папери, майно (рухоме та нерухоме), частку юридичних осіб тощо.

З вказаних активів потрібно буде сплатити збір в розмірі: 

5% – для валютних цінностей в банках України, а також інших активів (на території країни); 

9% – для валютних цінностей в іноземних установах, та іноземних активів; 

2,5% – для державних облігацій України, що придбали протягом періоду: з 1 вересня 2021 року по 31 серпня 2022 року.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

На завершення зустрічі приділили увагу тому, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі з використанням сервісу - Електронний кабінет (http://cabinet.tax.gov.ua).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь