A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

В Україні вступив в силу закон, яким прирівняли Е-паспорти до звичайних

Дата: 27.08.2021 09:08
Кількість переглядів: 808

В Україні 23 серпня набув чинності закон, який прирівнює електронні паспорти, в тому числі й закордонні, до паперових.

 

Так, цифрові паспорти можна буде пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Також е-паспорти можна використовувати під час подорожей залізницею або літаком у межах України; під час медичного обслуговування чи банківських операцій; для отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг та пошти; під час придбання товарів у магазині й для підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів.

"Е-паспорти доступні лише тим українцям, які мають ID-картку або біометричний закордонний паспорт. Їхні основні переваги – захищеність від підробок, простота отримання та зручність використання", – зазначили у пресслужбі президента.

Цифрові документи в застосунку "Дія" матимуть таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги. Зокрема, з цифровими паспортами також можна віддалено відкрити банківський рахунок у деяких банках, а також подорожувати по Україні на поїзді та літаку. У Міністерстві цифрової трансформації зазначили, що Україна стала першою державою світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повними юридичними аналогами звичайних документів.

"Вже з 23 серпня 2021 українцям достатньо буде мати з собою цифровий паспорт у смартфоні для будь-якої життєвої ситуації. І користувачі "Дії" більше не стикатимуться з ситуаціями, коли цифровий паспорт не приймають", — зазначили у відомстві.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь