A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

ЛІБЕНТАЛЬ ВІДЗНАЧИЛО 95-РіЧЧЯ З ДНЯ ЗАСНУВАННЯ

Дата: 26.06.2021 11:25
Кількість переглядів: 380

Музика плине над маленьким селом Лібенталь, яке відзначило своє 95-річчя з дня заснування. Вперше, як єдина Маяківська громада по-святковому, по-сімейному!

Славна і трагічна історія цього поселення в мальовничому степу над Дністровським лиманом. Засноване німецькими поселенцями, воно одразу так і називалось - Лібенталь. У війну окупанти перейменували його у Адольфсталь. Після визволення нарекли  Ленінсталем. А у 2015 році  депутатський корпус прийняв рішення повернути селу стару назву Лібенталь, власне, як і називали вони його увесь час.

Село славиться не лише унікальної краси природою, потужною землею, а, передусім, дбайливими господарями, працьовитими умільцями, талановитими, добрими, співочими,  гостинними людьми.

З цим і привітав теплими словами громаду та  гостей Лібенталя голова Маяківської сільської територіальної громади Віктор Дяченко, виступаючи  на  великій  імпровізованій сцені під час урочистостей. Слова привітань та шани Віктор Юрійович передав від депутата обласної ради Марини Зінченко. І на знак довіри і поваги до свого лідера від жителів села Віктору Юрійовичу вручили за доброю українською традицією коровай. Коровай - як букет троянд. Яким пригостили всіх хто був на святі і великих і малих, передаючи коровай із рук в руки. Ці миті - дорогого  варті! То  миті єднання в любові до рідного села з його непростою долею, яку жителі, як цей святковий коровай, ділять  і з гордістю бережуть.

Зі сцени жителів  вітала староста сіл Лібенталь та Йосипівки Петренко Лариса Леонідівна, яка розказала історію колоритного Лібенталю. Під дружні оплески громада вітала  своїх старійшин. А їх тут чи ненайбільше в окрузі. Відрадно, що серед них -  більшість чоловіки. 

Міцними сім'ями славиться  село Лібенталь. Подружні пари, які відзначили вже 50-55-60- річчя  теж привітали з захопленням. І тут же  вручили  подарунок наймолодшому  у селі хлоп'яті. У цьому селі  є чим і ким пишатись, є кого шанувати і з  кого брати приклад.

У Лібенталі велика кількість дітей і  дітям на святі приділили особливу увагу. Велика анімаційна програма з конкурсами, мильними бульбашками та кульками розважала дітей на святі. По завершенню пригостили всіх морозивом. А як  дружно  аплодували кожному учаснику святкового концерту - з своїх, місцевих талантів! 

На дискотеці танцювали і співати всі. Але й після неї ще довго святкували у дворах по-сусідськи, по-родинному.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь