A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

ВЕЛИКА НАРАДА АГРАРІЇВ У МАЯКАХ

Дата: 22.06.2021 11:30
Кількість переглядів: 385

На семінар-нараду до Маяк з'їхались аграрії півдня Одещини. Ініціатором і організатором якого стала ГС Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР), запросивши до великої розмови науковців, провідних спеціалістів галузі, правозахисників.

Участь у цьому важливому заході взяв голова Маяківської об'єднаної територіальної громади Віктор Дяченко. Він привітав колег, як агроном за фахом і землероб за покликанням, поділився своїми думками про власне бачення шляхів підвищення продуктивності сільськогосподарського виробництва, розвиток фермерства вже як лідер сільської територіальної громади.

Основна мета цього важливого заходу – допомогти аграріям зорієнтуватись у лабіринті реформ в галузі, нових законах, а головне – у запровадженні вже з 1 липня ринку землі у країні.

Саме для того, щоб влада чула думку аграріїв, і створено це об'єднання Всеукраїнська Аграрна Рада, яка вже об'єднує понад 800 господарств. ВАР взяла на себе функції лобіювання інтересів аграріїв, юридичну, інформаційну та аналітичну підтримку, кооперацію, службу корпоративної безпеки, передусім від рейдерства, що поширюється.

І вже торік вдалося багато. Передусім у податковій, дотаційній сферах, у боротьбі з монополією на ринку добрив, переході до єдиної організаційно-правової форми – сільськогосподарський кооператив. Заслугою ВАР є прийняття ряду важливих проектів і законів, норм, скасовано ряд корупційних дозволів і обмежень, знижено адміністративний тиск на бізнес, усунено надмірне втручання держави в економічні процеси.

Тож на семінар нараді у Маяках говорили саме про те, як посилити таку діяльність, об'єднавшись, вижити у нових умовах, зберегти і розширити свої сільськогосподарські господарства. Земельна реформа, звичайно ж, потрібна в Україні. Але важливо, щоб вона пішла на користь країни, вітчизняним землеробам - фермерам, нарешті самій нашій землі.

Думок, запитань і відповідей було багато у конструктивній розмові на семінарі, який став корисним і важливим для всіх його учасників.

Прес-служба апарату Маяківської СТГ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь