A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Технічна інтеграція Украіїни до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю отримала необхідне нормативне закріплення

Дата: 18.05.2021 15:22
Кількість переглядів: 325

Під час засідання 17 травня 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив відповідну постанову, що нормативно врегульовує повноцінну роботу України в рамках Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю та дозволяє впровадити європейську систему формування та справляння плати за аеронавігаційні послуги на маршруті, які надає у повітряному просторі України національний провайдер Украерорух.

Про це повідомляє Украерорух.

«Крок за кроком Україна імплементує в авіаційній галузі основоположні європейські принципи, які дозволяють нам бути рівноправним, транспарентним та ефективним партнером та учасником європейського авіаційного ринку. Це дає конкретні переваги кожному учаснику авіаційного ринку. Для авіакомпаній – відкритий та стандартизований процес формування ставок, їх щорічна актуалізація та зручна оплата рахунків. Украероруху – повне покриття власних витрат за рахунок ставок та гарантія їх повної оплати авіакомпаніями. Для України – засвідчення непохитності евроінтеграційного курсу в зовнішній політиці», – наголосив Андрій Ярмак, керівник Украероруху.

У результаті з 1 листопада 2021 року справляння плати за надані Украерорухом послуги з аеронавігаційного обслуговування на маршруті від імені України здійснюватиме Центральне бюро маршрутних зборів Євроконтролю згідно із затвердженими ставками плати на кожний рік.

Довідково

Постанова «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 і від 30 червня 2015 р. № 460» розроблена Міністерством інфраструктури в рамках евроінтеграційних заходів щодо приєднання України до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю.

Ще 1 травня 2004 року Україна набула членства у Європейській організації з безпеки аеронавігації (Євроконтроль). Проте весь цей час залишилася єдиною країною, яка не була приєднана до Спільної системи маршрутних зборів, що унеможливлювало транспарентний та ефективний порядок розрахунків за надані провайдером аеронавігаційні послуги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь