Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Працюємо над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифікату про імунітет від COVID-19

Дата: 16.04.2021 12:58
Кількість переглядів: 376

Під час онлайн-зустрічі Ольга Стефанішина, Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, та Вєра Юрова, Віцепрезидентка Європейської комісії з питань цінностей та прозорості, обговорили початок спільної роботи над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифікату про імунітет від COVID-19 (Digital Green Certificate).

Цифровий зелений сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від COVID-19, а також здала тести на SARS-CoV-2. Отримати такий сертифікат в ЄС можна буде безкоштовно як у цифровій, так і в паперовій формі. Він міститиме QR-код, за допомогою якого можна буде перевірити автентичність сертифікату. Відтак Ольга Стефанішина звернулася до Віцепрезидентки Єврокомісії з пропозицією щодо спільної роботи над визнанням українських документів про щеплення від коронавірусу у системі європейських «зелених сертифікатів» вакцинації. 

«Україна демонструє значний прогрес у цифровій сфері, включаючи цифрові дані про вакцинацію громадян України. Ми запускаємо цей діалог з Єврокомісією уже зараз, коли Євросоюз перебуває на етапі створення «зелених сертифікатів». Важливо, щоб українські дані про щеплення від COVID-19 приймали в ЄС як такі, що відповідають вимогам Євросоюзу. Це дозволить громадянам України відновити подорожі до країн ЄС», – наголосила Ольга Стефанішина 

Також підтвердили, що вільне пересування між Україною та ЄС, як це передбачено умовами безвізового режиму, буде відновлено як тільки епідеміологічна ситуація це дозволить.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь