A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

На черговій селекторній нараді обговорили результати проведення моніторингу діяльності. Маяківська СТГ перша в області у группі за чисельністю населення 10-15 тисяч осіб

Дата: 03.06.2021 12:32
Кількість переглядів: 409

1 червня Маяківським сільським головою Віктором Дяченко взято участь у селекторній нараді обласної державної адміністрації, на якій були обговорені результати проведення моніторингу діяльності сільських, селищних, міських голів територіальних громад області за І квартал 2021 року (як експериментального проєкту).

Моніторинг проведено у розрізі 91 ТГ, які згруповано за чисельністю населення (до 5, 5-10, 10-15, понад 15 тис. осіб) та в окрему групу виділено міські територіальні громади, в яких адміністративні центри – колишні міста обласного значення.

Рейтингування проводилося за фінансовими показниками, та показниками у сфері культури, освіти, соціального захисту, економічного розвитку.

Маяківська сільська територіальна громада посіла перше місце у загальному рейтенгу територіальних громад області у группі за чисельністю населення 10-15 тисяч осіб.

Низку показників запозичено із моніторингу та оцінки ефективності діяльності голів обласних державних адміністрацій, який запроваджено Постановою Кабінету Міністрів України № 35 у 2020, адже територіальні громади є невід’ємною частиною регіону.  Окрім показників фінансового напряму, показовими є показники соціальної сфери.  Це такі, як  рівень охоплення дошкільною освітою дітей віком від трьох до шести років; укладені декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу; використання фіксованого широкосмугового інтернету із швидкістю не менше 100 Мбіт/с у соціальних закладах; рівень охоплення обов’язковими профілактичними щепленнями відповідно до річного календаря профілактичних щеплень, забезпеченість ЦНАП та інші.

 «Рейтинг є експериментальним і його запроваджено не для того, щоб порівнювати громади, а щоб місцеві голови і депутати могли побачити свою громаду в загальній картині по області. Це дасть їм можливість більш об’єктивно сприймати результати своєї діяльності, робити висновки і за потреби, коригувати свої плани, бюджети, спираючись на дані, та приймати обґрунтовані рішення щодо подальшої роботи та функціонування. Громади мають ефективно використати надані реформою децентралізації  можливості для підвищення якості і доступності соціальних та адміністративних послуг, створення інвестиційної привабливості громад та  розвитку територій.» - підкреслив Дмитро Радулов, директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА.

Ознайомитися з результатами можна в презентаційних матеріалах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь