A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Маяківський сільський голова Віктор Дяченко прийняв участь у засіданні колегії ОДА

Дата: 27.05.2021 09:20
Кількість переглядів: 479

За даними Державної служби статистики заробітна плата штатних працівників в Україні, у березні 2021 року, зросла до 13 612 гривень, в Одеській області – до 11 889 грн. Наш регіон, за рівнем заробітної плати штатних працівників, займав у березні 2021 року 11 місце серед регіонів України, у лютому – 9 місце, у січні – 10 місце.

Заробітна плата штатних працівників в Україні у березні поточного року перевищувала рівень мінімальної у 2,3 рази, в області – у 2 рази.Середньомісячна заробітна плата штатних працівників в Україні  за січень-березень 2021 року становить 12 835 грн, в Одеській області – 11 370 грн, і за цим показником Одеська область займає 10 місце серед регіонів України.

Такі дані озвучив на колегії Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА.

“Найвищу в області заробітну плату протягом першого кварталу 2021 року (середньомісячну) отримували працівники фінансової та страхової діяльності – 20 997 грн та сфери інформації та телекомунікацій – 15 662 грн; найнижчу – працівники, які задіяні в галузі тимчасового розміщення та організації харчування – 6 102 грн. Низький рівень середньомісячної заробітної плати у першому кварталі 2021 року у галузях: сільське господарство – 6 753 грн, оптова та роздрібна торгівля» – 8 577 грн, «будівництво» – 8 238 грн” – сказав Дмитро Радулов.

Галузь торгівлі серед інших галузей економіки області займає 41%. А по формуванню бюджетів торгівля – 18,7% податків. Більша частина галузі торгівлі зосереджена у місті Одеса. Галузь по суб’єктам господарювання значна. А середня заробітна плата в торгівельній сфері у місті Одеса за розрахунком становить 7 028 грн. Показник середньої заробітної плати по Україні майже у 1,7 рази більше показника по місту.

Одещина, за словами Дмитра Радулова, сьогодні залишається лідером по обсягам виконаних будівельних робіт. Це більше 20 млрд грн. Починаючи з 2015 року частка області у загальному обсязі будівельних робіт зросла у 2,3 рази – з 5,7% до 14,1%. Це – є абсолютним рекордом будівельної галузі регіону за всі роки незалежності.

“Нашим Департаментом проведено частковий моніторинг деяких підприємств будівельної галузі щодо відповідності рівня заробітної плати в оголошеннях про прийом на роботу різних спеціалістів на сайтах пошуку роботи з рівнем заробітної плати в поданій до контролюючих органів звітності. Результати негативні”! – відзначив Дмитро Радулов.

За результатами цього моніторингу вже відбулась робоча нарада заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Гоя з представниками транспортно-будівельних підприємств області щодо підвищення рівня заробітної плати не менше ніж середньогалузева по області (по галузі «будівництво» становила 8 238 грн).

“Як результат – підписані двосторонні меморандуми про співробітництво з підприємствами: ДП «Одеський Облавтодор», ТОВ «Юг Строй Компані», ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Блектоп Сервіс», ТОВ «Будівельна фірма Паритет Будінвест», ТОВ «Граніт 001», ТОВ «Дорстройгрупп», ТОВ «Евродор», ТОВ «Максдорстрой», ТОВ «Прогресдорбуд», ТОВ «Ростдорстрой», ТОВ «СК Автострой», ТОВ «Стройспецтехника».Відповідно до меморандумів підприємства зобов’язалися підвищити рівень середньої заробітної плати своїм працівникам до 11 500 грн – з квітня 2021 року; до 12 500 грн – з червня 2021 року; до 13 500 грн – з вересня 2021 року” – зауважив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА. 

 

За матеріалами офіційного веб-порталу ОДА

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь