Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Відкритий бюджет громади

Дата: 16.04.2021 11:35
Кількість переглядів: 712

Фото без описуБюджет Маяківської сільської територіальної громади – це головний фінансовий документ територіальної громади, план утворення та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюють органи місцевого самоврядування протягом бюджетного року.

 

Бюджет Маяківської сільської територіальної громади розробляється відповідно до положень Бюджетного кодексу України, показників міжбюджетних трансфертів, затверджених для громади  Законом України про Державний бюджет України та рішенням обласної ради про обласний бюджет на відповідний рік, очікуваних надходжень доходів до бюджету відповідно до Податкового кодексу України, бюджетних запитів головних розпорядників коштів, на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку громади та Стратегії соціально-економічного розвитку Маяківської сільської територіальної громади.

 

Основними завданнями бюджету Маяківської сільської територіальної громади є створення умов для сталого функціонування галузей, гарантований соціальний захист та розвиток соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства в межах реальних фінансових можливостей.

 

Основними доходами бюджету є податок на доходи фізичнихосіб, плата за землю, єдиний податок, збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, а такожтран сферти з державного бюджету.

 

Кошти бюджету направляються на фінансування установ і заходів в галузях «Освіта», «Охорона здоров’я», «Культура і мистецтво», «Фізична культура і спорт», соціальне забезпечення та соціальний захист населення, утримання житлово-комунального господарства громади.

 

Проект бюджету формується виконавчими органами сільської ради та виноситься на обговорення членів територіальної громади на бюджетних слуханнях, які відбуваються щороку перед розглядом проекту бюджету на засіданні виконкому, обговоренням в постійних депутатських комісіях  та прийняттям на сесії сільської ради.

 

Звіт про виконання бюджету щоквартально розглядається на сесії сільської ради, розміщається на сайті сільської ради та публікується в засобах масової інформації.

 

По завершенні бюджетного року в засобах масової інформації публікується інформація про виконання бюджету Маяківської сільської територіальної громади, відбувається публічне представлення даної інформації, в ході якого перед членами територіальноїФото без опису громади сільська влада звітує про виконання бюджету, а також надаються відповіді на запитання, проходить активне обговорення підсумків виконання бюджету за рік.

 

Річний звіт про виконання бюджету Маяківської сільської територіальної громади також затверджується сільською радою та публікується в засобах масової інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь