A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

ОГОЛОШЕННЯ ЩОДО СПЛАТИ ЗЕМЕЛЬНОГО ПОДАТКУ!

Дата: 16.07.2020 10:37
Кількість переглядів: 2205

 

  Шановні користувачі, орендарі та власники земельних ділянок, що розташовані на території Маяківської сільської об’єднаної територіальної громади!

 

Фінансове управлінняМаяківської сільської ради повідомляє вас про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати.

 

       Так, відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ.

          Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ПКУ звільнення  від  сплати податку  за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

               Законом № 540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» визначено, що платники плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності), які визначають податкові зобов'язання з плати за землю на підстав податкових декларацій, сплачують податкове зобов'язання зі сплати плати за землю за податковий період квітень 2020 року у повному обсязі за місцезнаходженням земельної ділянки у строк до 30 червня 2020 року без нарахування пені та штрафних санкцій, передбачених цим Кодексом за порушення термів сплати податкових зобов'язань щодо загальних термів сплати податкового зобов'язання за такий період. Таким чином, Законом № 540 відстрочено на один місяць термін сплати податкового зобов'язання за квітень 2020 року, визначений відповідно до пункту 287.4 статті 287.4 Кодексу: замість 29 травня останнім днем такої сплати буде той же строк, що для сплати податкового зобов'язання з плати за землю за травень - 26 червня 2020 року (зважаючи на те, що 28 червня 2020 року - святковий день, який припадає на вихідний).

          Згідно п. 14.1.136. ПКУ орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності теж є обов'язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем (п. 288.4. ПКУ).

       За несплату земельного податку та орендної плати ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також  наносите збитки місцевому бюджету, основним джерелом наповнення якого, на сьогоднішній день, є збір за користування землею.

         Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримування закладів дошкільної та позашкільної освіти та ін.

       Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просимо звертатись до Маяківської сільської ради. Громадянам мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання.

       Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій. Невиконання інших зобов’язань землекористувачів розглядатимуться в судовому порядку.

          Шановні громадяни, для уникнення відповідальності у вигляді штрафу щодо невиконання покладених обов’язків згідно чинного законодавства України необхідно провести оплату земельного податку до 30.08.2020р.

 

Фінансове управління Маяківської сільської ради.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь