A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Інформаційно-виховний захід «Права людини – гарантія розвитку людства»

Дата: 12.12.2019 20:49
Кількість переглядів: 935

Дитинство – найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Тому для забезпечення благополуччя і збудування щасливого майбутнього,  кожна дитина повинна знати, що всі люди рівні та мають однакові права.

Саме з метою розвитку інтересу дітей до правових знань та до з нагоди 30-ї річниці Конвенції ООН про права дитини, 12 грудня 2019 року в медіа-центрі Маяківського Будинку культури відбувся інформаційно-виховний захід щодо питань правового спрямування «Права  людини – гарантія розвитку людства» для учнів 8-А класу Маяківського НВК «ЗЗСО І-ІІІ ступенів ЗДО» класний керівник Миргородська Оксана Миколаївна.

Метою заходу було отримання знань про механізми захисту прав дитини в сучасному суспільстві, формування уміння дотримуватися правових свобод та обов'язків людини. Виховання почуття власної гідності.

Завідувач бібліотеки Кудлай Тетяна Анатоліївна розповіла учням про найважливіший міжнародний правовий акт-Конвенцію про права дитини, яка була схвалена на Генеральній Асамблеї ООН.

На захід було запрошено інспектора ювенальної провенції Біляївської ВП Коцур Ірину Анатоліївну, яка провела з дітьми бесіду у формі діалогу про основні права дитини, про адмістративну та кримінальну відповідальність, про психологічне та фізичне насильство. І ще не менш важливе питання, яке Ірина Анатоліївна обговорила з дітьми, - це вживання наркотичних препаратів та їх пагубний вплив на здоров’я людини.

Також під час заходу учням показали повчальний фільм «Cтоп булінг». Який справив велике враження не тільки на дітей, але й на дорослих.

Головний висновок, який зробили діти, - це те, що правові знання потрібні всім і завдання кожногодотримуватися своїх прав та обовязків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.

Ми впевнені, що такі заходи необхідні, адже кожна людина має знати про власні права та обов’язки, а вразі порушення прав не залишатись наодинці зі своїми проблемами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь