A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маяківська сільська рада
Одеського району, Одеської області

Шановні мешканці сіл Маяки, Надлиманське та Удобне Маяківської об’єднаної територіальної громади!

Дата: 06.05.2019 14:39
Кількість переглядів: 825

Шановні мешканці

 сіл Маяки, Надлиманське та Удобне Маяківської об’єднаної територіальної громади!

 

     З приходом весни прокидається природа, а разом із нею у душі кожного із нас прокидається бажання щось покращити, відродити, створити.

     Кожного року сільська рада разом з комунальним підприємством « Наше село» на території всієї громади проводить масштабні суботники з благоустрою та наведення належного санітарного стану вулиць, місць відпочинку, прибудин- кових територій. Тому ми звертаємося до Вас, а особливо до мешканців приватного сектора з проханням активно долучитися до проведення благоустрою прилеглих до домоволодінь територій та у подальшому утримувати їх у належному санітарному стані.

    Нагадуємо, що комунальним підприємством «Наше село» налагоджено вивіз сміття з приватних помешкань згідно з графіком.

   Укласти договір та здійснити оплату за вивіз сміття можна в КП «Наше село» щоденно з 8-00 до 16-30 за адресою: с. Маяки, вул. Богачова, 99 (адмінприміщення сільської ради), додаткові довідки за телефоном 0963622668.

   Поряд з цим, враховуючи те, що останнім часом мешканців нашої громади турбує питання, пов’язане з можливістю  вільного доступу до річки Дністер (для відпочинку, купання, плавання на човнах, любительського рибальства, водопою тварин), вважаємо за необхідне надати відповідь на зазначене питання, спираючись на чинне законодавство України.

     Право користуватися природними об'єктами закріплено у  ст. 13 Конституції України, де чітко визначено, що:

  «Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси,  які  знаходяться  в  межах  території  України, природні ресурси її континентального шельфу,  виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського  народу. Від  імені  Українського  народу  права власника здійснюють органи державної  влади  та  органи  місцевого  самоврядування  в  межах, визначених цією Конституцією.

     Кожний  громадянин  має  право    користуватися    природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.

      Власність зобов'язує. Власність не повинна  використовуватися на шкоду людині і суспільству.

     Держава  забезпечує  захист   прав   усіх   суб'єктів   права власності і  господарювання,  соціальну  спрямованість  економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом»

     З метою надання можливості громадянам вільного доступу до річки Дністер повідомляємо, що сільською радою проведена значна робота по поверненню деяких земельних ділянок у власність територіальної громади, що дало змогу забезпечити громадянам доступ до водойму для купання, плавання на човнах, любительського та спортивного рибальства, водопою тварин, забору води без застосування споруд або технічних пристроїв з річки Дністер в с. Маяки по вулиці Річна, 109-в, поруч з Будинком рибака, (фото № 1), а також поверх по річці, від моста праворуч до прикордонного пункту (фото № 2) та понизу річки, ліворуч від моста до «Човнової станції (фото « 3).

 

   Отже, шановні мешканці громади та наші гості,  наголошуємо на те, що доступ до р. Дністер є вільним, безкоштовним та не потребує надання будь-яких дозволів.

  У разі перешкоджання будь-якою особою вільного доступу до річки та вимагання від Вас за це коштів, просимо з даного питання звертатися до сільської ради за адресою: с. Маяки, вул. Богачова, 99, або за телефонами:

      - 3-30-73 – приймальня сільської ради;

   - 0966280896 – Москаленко Анастасія Вікторівна - заступник начальника управління будівництва, землевпорядкування та ЖКГ Маяківської сільської ради;

      - 0977477511 – Слівінський Сергій Володимирович -  дільничний офіцер поліції.

  У разі встановлення сільською радою правил, що обмежують загальне водокористування, громада буде повідомлятися додатково.

     Разом з цим, просимо рибалок з повагою віднестися до природи нашого регіону та не порушувати її екологічну систему. Також, доводимо до вашого відому те, що на території села встановлені доступні баки для твердих відходів, а на даний час вирішується питання щодо встановлення таких баків вздовж місць відпочинку.

   Підсумовуючи вище викладене, звертаємо Вашу увагу на те, що сьогодні ми прагнемо вийти на рівень, коли у кожного буде сформована культура поведінки, яка направлена на чистоту.

    Пам’ятайте! Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Тож, будь ласка  залишайте після відпочинку чисту територію та збережену природу!

     Бажаємо всім чистоти совісті, душі та навколишнього середовища!

 

Фото № 1

   Фото без опису

 

Фото № 2

   Фото без опису

 

Фото № 3

   Фото без опису

 

 

З повагою до Всіх,

Маяківський сільський голова                                                                                             В.Ю. Дяченко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь